Control mèdic durant l'embaràs


Amb el control mèdic pretenem descobrir les senyals d'alerta que poden aparèixer durant l'embaràs, i actuar preventivament en benefici de la mare i el seu fill.

En la primera visita ja es pot confirmar l'existència de l'embaràs i possiblement la presència de l'embrió i del seu batec cardíac. Amb això descartarem la possibilitat d'avortaments i prendrem les primeres mesures higienicodietètiques.

Les visites s'estableixen en una periodicitat aproximada d'un mes i si comprova la bona formació, creixement i situació del fetus i els seus annexos, el bon estat general de la mare i les seves constants, i intentarem mantenir una conversa que pugui treure pors, dubtes i malentesos.

En arribar al voltant de la setmana 36a. comencem l'estudi del benestar fetal per mitjà de la monitorització del batec cardíac. Si cal, explorarem l'estat del líquid amniòtic amb la tècnica de l'amnioscòpia.

Els tactes vaginals practicats al final de l'embaràs ens permetran conèixer les característiques de la pelvis materna i coll de l'úter i fer un pronòstic del part.

Amb totes aquestes dades farem les correccions que calgui i us donarem els consells més adients. Al final de l'embaràs us lliurarem un informe mèdic per aportar a l'hospital.

Sempre que us passi quelcom inesperat o bé tingueu algun motiu d'alarma cal que us poseu en contacte amb el metge responsable del vostre embaràs o amb qualsevol dels metges del Centre Ginecològic.


Els motius d'alarma són els següents:


Tornar als documents