Quan cal consultar el servei d'urgències de l'hospital


- Si "trenques aigües" o dubtes d'haver-les trencades, encara que no tinguis contraccions. Si les aigües que surten són clares no hi ha pressa, però si són fosques o tenyides de qualsevol color cal consultar urgentment al servei mèdic.

- Si presentes contraccions que cada cop siguin més seguides, molestes o d'una certa durada i es presentin cada 5 minuts aproximadament.

- Si apareix un sagnament igual o superior a una regla.

- Sempre que tinguis dubtes o apareguin símptomes estranys o que no estiguis segura d'estar de part. Pensa que la feina de nou mesos no es pot espatllar per un dubte. A l'hospital farem una sèrie de comprovacions, que si més no diran si el teu fill es troba en bones condicions i encara que t'enviem de nou a casa, sabràs que tot va bé.


Sobretot cal mantenir la calma durant el trasllat a la clínica.


- Quan arribis a l'hospital comprovarem les teves constants, es mirarà el teu estat de dilatació i et col.locarem un monitor per tal de saber l'estat del fetus. També pot ser que es comprovi el color de les aigües (amnioscòpia).

- Si estàs de part et quedaràs a la sala de dilatació per a seguir el control del procés de part.

- Si no estàs de part o està molt endarrerit, i totes les constants són normals, pot ser que hagis de retornar a casa. En cap cas això no es pot considerar com a una derrota o un error teu, ja que tu no tens l'experiència necessària per saber si estàs de part. Si més no, s'ha comprovat l'estat del teu fill i des d'aquest moment sabem que "aguanta" bé l'inici del part i l'esforç que representen les contraccions per a ell.

- Durant la dilatació es poden fer servir les anestèsies. Quasi sempre s'usa la PERIDURAL, ja que no té efectes secundaris per el teu fill i, ben aplicada, cap per a la mare.

- Tu i el teu marit caldrà que col.laboreu intensament en el part, però en ocasions cal usar instruments mèdics per a ajudar la sortida del nadò (per exemple, el fòrceps). Pensa que sols els farem servir si estem absolutament segurs de no fer mal al teu fill ni a tu.

- Actualment la intervenció cesària no es pot considerar com un fracàs del part, ja que pràcticament està exempta de riscos. Tenim molt clar que el teu estat de salut i el del teu fill són molt importants i que no val la pena arriscar-nos massa. També se sol realitzar sota anestèsia peridural. En aquest cas tu ets la primera de saber com és el teu fill.


Tornar als documents