Alimentació baixa en sucres


Per mantenir una dieta equilibrada, cal menjar de forma variada, introduint tot tipus d'aliments.

Cal respectar el nombre de menjades i els horaris indicats. No és pot "picar" res fora d'hores.

Cal també evitar els sucres, la mel, els dolços i les llaminadures, com begudes ensucrades ( coles, taronjades...) i els gelats. Evitar els greixos d'origen animal i els olis cremats. Per cuinar li recomanem l'oli d'oliva i com a formes de cocció: planxes, vapors, forns i bullits. Es poden usar 4 i 1/2 cullerades d'oli al dia o substituir una cullerada d'oli per margarina vegetal.

És convenient introduir als àpats principals acompanyaments de verdura crua (enciam, tomàquets, api, pastanaga...).

Recordi que la fruita és un aliment ric en sucres; per tant, respecteu les quantitats recomanades.

El consum de sal, espècies, cafè i infusions, pot fer-se amb moderació, si no s'indica el contrari. Es poden endolcir els aliments, amb moderació, amb edulcorants artificials ( sacarines).

És preferible no consumir begudes alcohòliques. La beguda més recomanable és l'aigua, però si cal es poden consumir begudes baixes en sucres ( "light" ).

DIETA

( aproximadament de 2.200 Kcal.)


Esmorzar:

- 200 cc. de llet descremada o 2 iogurts naturals descremats.

- 60 gr. de pa o 5 biscottes.


Mig matí:

- 100 cc. de llet descremada o 1 iogurt natural descremat.

- 60 gr. de pa o 5 biscottes.

- 30 gr. de formatge de bola tendre o 20 gr. de pernil cuit o país.

- 120 gr. de poma o pera o 150 gr. de préssec o taronja.


Dinar:

- 200 gr. de qualsevol verdura.

- 150 gr. de patates o 60 gr. de llegums o 180 gr. de pèsols o faves.

- 100 gr. de carn sense greix o 1/4 de pollastre o eventualment 2 ous o 100 gr. de fetge o ronyons.

- 50 gr. de pa o 4 biscottes o 40 gr. d'arrós o pasta.

- 120 gr. de poma o pera o 150 gr. de préssec o taronja.


Berenar:

- 100 cc. de llet descremada o 1 iogurt natural descremat.

- 30 gr. de pa o 2 biscottes.


Sopar:

- 200 gr. de qualsevol verdura.

- 150 gr. de patates o 60 gr. de llegums o 180 gr. de pèsols o faves.

- 150 gr. de qualsevol peix blanc o blau o 100 gr. de tonyina en conserva al natural.

- 40 gr. de pa o 3 biscottes o 30 gr. d'arrós o pasta.


Ressopó:

- 100 cc. de llet descremada i 2 biscottes.


Tornar als documents