Dieta baixa en colesterol
Dietètica de la hipercolesterolèmia
Aliments que cal suprimir de la dieta:
- Carns greixoses: Xai, porc, ànec, gall dindi.
- Carns preparades: Hamburgueses, salsitxes, "frankfurts".
- Embotits, fins hi tot el pernil dolç.
- Vísceres: Fetge, ronyons, cervellets.
- Llet sencera i derivats (nata, crema).
- Formatges forts i cremosos.
- Mantegues i margarines.
- Rovell d'ou (Ou sencer només un a la setmana).
- Pastisseria, galetes, magdalenes, ensaïmades, croissants.
- Crustacis, marisc, caviar i succedanis, calamars.
- Salses preparades industrials.
- Alcohol de tot tipus.
- Sopes de sobre, de llaunes o de pastilles de brou.
- Xocolata.
- Fruits secs, coco.
Aliments que cal limitar de la dieta: (Només dos o tres cops a la setmana)
<- Pastes a l'ou.
- Carns de: Bou, vedella, conill, pernil salat sense greix.
- Peix: Bacallà salat, gambes i cloïsses.
- Sardines de llauna.
- Formatge fresc (mató, Burgos).
- Fruits secs: Cacauets, avellanes, ametlles, castanyes i nous.
- Mel, caramels, fruita en almívar.
Aliments permesos a la dieta:
- Fruites: Totes. Fruits secs: Panses i dàtils.
- Fècules: Patates, pastanagues, ...totes.
- Farines: Totes.
- Hortalisses: Totes.
- Verdures: Totes.
- Pastisseria feta a casa. Melmelada. Flam sense ou.
PROCUREU MENJAR TRES COPS A LA SETMANA PEIX BLAU.
PROCUREU MENJAR PEIX BLANC O BÉ BLAU ENLLOC DE CARN.
Cuineu els aliments al vapor, bullits, al forn o a la planxa. No feu sucs, guisats, estofats ni fregits. Eviteu els àpats molt condimentats. Caldria fer uns quatre àpats al dia i menjar sempre a les mateixes hores.