Dieta baixa en colesterol


Dietètica de la hipercolesterolèmia


Aliments que cal suprimir de la dieta:

- Carns greixoses: Xai, porc, ànec, gall dindi.

- Carns preparades: Hamburgueses, salsitxes, "frankfurts".

- Embotits, fins hi tot el pernil dolç.

- Vísceres: Fetge, ronyons, cervellets.

- Llet sencera i derivats (nata, crema).

- Formatges forts i cremosos.

- Mantegues i margarines.

- Rovell d'ou (Ou sencer només un a la setmana).

- Pastisseria, galetes, magdalenes, ensaïmades, croissants.

- Crustacis, marisc, caviar i succedanis, calamars.

- Salses preparades industrials.

- Alcohol de tot tipus.

- Sopes de sobre, de llaunes o de pastilles de brou.

- Xocolata.

- Fruits secs, coco.


Aliments que cal limitar de la dieta: (Només dos o tres cops a la setmana)

<

- Pastes a l'ou.

- Carns de: Bou, vedella, conill, pernil salat sense greix.

- Peix: Bacallà salat, gambes i cloïsses.

- Sardines de llauna.

- Formatge fresc (mató, Burgos).

- Fruits secs: Cacauets, avellanes, ametlles, castanyes i nous.

- Mel, caramels, fruita en almívar.


Aliments permesos a la dieta:

- Fruites: Totes. Fruits secs: Panses i dàtils.

- Fècules: Patates, pastanagues, ...totes.

- Farines: Totes.

- Hortalisses: Totes.

- Verdures: Totes.

- Pastisseria feta a casa. Melmelada. Flam sense ou.


PROCUREU MENJAR TRES COPS A LA SETMANA PEIX BLAU.

PROCUREU MENJAR PEIX BLANC O BÉ BLAU ENLLOC DE CARN.


Cuineu els aliments al vapor, bullits, al forn o a la planxa. No feu sucs, guisats, estofats ni fregits. Eviteu els àpats molt condimentats. Caldria fer uns quatre àpats al dia i menjar sempre a les mateixes hores.


Tornar als documents