Dieta baixa en àcid úric


Dieta amb restricció d'àcid úric.


Aliments que cal suprimir de la dieta:

- Embotits, xai, porc, aus de caça, ronyons, fetge, cervells, llengua i tripes.

- Brous de carn i concentrats de carn.

- Peix blau com ara: anxoves, sardines, truites de riu, carpes, salmó, seitó, arengades, bacallà.

- Marisc i crustacis.

- Xocolata i cacau.

- Alcohol.


Aliments que s'han de limitar:

- Carns ( de pollastre, de vedella, de conill ) i peix ( com a màxim 200 gr/dia ).

- Col-i-flor, espàrrecs, espinacs, bolets, xampinyons, llegums ( llenties, cigrons, mongetes seques...).

- Formatges.

- Cafè , te.


Aliments permesos ( cal combinar-los entre ells ):

- Fruites, totes.

- Fècules, ( patates, pastanagues...) totes.

- Farines, totes ( farina de blat de moro, farina de blat, pa normal, pa integral,...).

- Ous.

- Verdures, totes excepte les verdures limitades en l'apartat anterior.

- Sucres, tots ( mel, sucre blanc, sucre morè, confitura, pastisseria...).

- Mantegues, margarines, oli ( oli d'oliva, oli de soja, oli de blat de moro...).


Recomanacions generals:


Cal que us responsabilitzeu de realitzar bé la dieta.


Exemple de dieta:


Esmorzar: Pa amb tomàquet ( un panet petit de 50 gr. ) i 30 gr. de formatge o pa amb mantega i melmelada o confitura.

Un suc de fruita ( taronja ), i si es vol es pot guardar per a mig matí.

Un cafè amb llet i sucre ( si es vol ).

Dinar: Una tasseta de brou vegetal o puré de verdures.

Un plat de verdura o una amanida.

Un tall petit de carn o peix ( 100 gr. ) i per acompanyar la carn es pot posar una mica d'arrós, pasta, patates...

Fruita del temps o préssec amb almívar o poma al forn.

Una llesca de pa.

Berenar: Fruita o iogurt o sucs de fruita.

Sopar: Un bol de brou vegetal.

Carn, ous o peix ( 150 gr. ) acompanyats d'amanida verda.

Una peça de fruita.

Una llesca de pa.


Tornar als documents